Порошенко прокоментував пропозицію про новий формат переговорів щодо Донбасу

Читать на русском
Глава держави зазначив, що проблема не у форматі переговорів, а в тому, що потрібно змусити Росію вивести свої війська з Донбасу.

Президент України Петро Порошенко прокоментував пропозиції міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського про альтернативний формат переговорів із врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

В АП підтвердили переговори між Порошенком і Путіним цьогорічВ Адміністрації Президента України підтвердили деякі телефонні переговори між Петром Порошенком і Володимиром Путіним.

«Проблема не у форматі. Ми можемо мати будь-яку кількість форматів. Проблема в тому, що Російська Федерація, країна-агресор, має бути змушена забрати свої війська з української території, нам повернути контроль над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону й дати можливість відновити український суверенітет», – сказав Порошенко під час візиту до Харкова.

Він також зазначив, що інші формати не мають знищувати Мінські угоди.

«Формат може бути будь-яким, але це не має знищувати Мінські домовленості», – сказав Глава держави.

Нагадаємо, 1 березня голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що британська та польська сторони розробили альтернативний формат переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, однак остаточне рішення залишається за Україною. Подробиці нового формату невідомі.

Раніше повідомлялося, що учасники блокади Донбасу будуть ігнорувати переговори з Гройсманом.

Нагадаємо, що Україна не буде вести жодних прямих переговорів із бойовиками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: