До Польщі перекинуть батальйон британських військових

Читать на русском
МЗС Польщі висловилось щодо планів розміщення на території країни батальйону британських військ для стримування можливої ​​агресії з боку Російської Федерації.

МЗС Польщі висловилось щодо планів розміщення на території країни батальйону британських військ для стримування можливої ​​агресії з боку Російської Федерації.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом 1 березня в Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на Liga.net.

«Великобританія почала процес виходу з Європейського Союзу, але ця країна залишається одним з ключових гравців у забезпеченні безпеки в регіоні. У Великобританії особливі відносини зі Сполученими Штатами, а також вона грає важливу роль в НАТО. Не знаю, чи відомо вам, але через два місяці батальйон британських військ буде розміщений в Польщі», - сказав він.

Зокрема міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив про необхідність докласти всіх зусиль для того, щоб зупинити російську агресію. «Ми єдині в тому, що російську агресію необхідно зупинити. Не можна допустити, щоб Росія залишилася покараною за те, що вона зробила», - зазначив він.

Нагадаємо, що 1 березня з офіційним візитом до України прибули міністри закордонних справ Польщі та Великобританії Вітольд Ващиковський і Борис Джонсон.

У 2016 році Польща узаконила перебування іноземних військ у мирний час. На початку січня 2017 року рамках операції по зміцненню східного флангу НАТО Atlantic Resolve в Польщу прибули близько тисячі американських військовослужбовців, а також військова техніка.

Як повідомлялося, Естонія натякнула військовим НАТО на провокації з боку РФ.

Нагадаємо, НАТО розгорнуло міні-штаб розгортання військових сил в Словаччині для координації сил швидкого реагування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: