В Україні розігрують абхазький сценарій – Гройсман

Читать на русском
Гройсман: комусь хочеться, щоб ми запустили ворога глибоко всередину країни, аби дати йому можливість розіграти інший сценарій – той, який називають абхазьким або придністровським.
Володимир ГройсманРБК-Украина

На сьогодні Україна живе в оточенні двох блокад: економічної й енергетичної. Це заблокований Москвою потік товарів із України до країн третього світу через територію РФ і енергетична блокада на Донбасі.

Про це 1 березня заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на ранковому засіданні Кабінету міністрів, повідомляє інформагенство «Слово і Діло».

«Вчора ми зустрічалися з керівниками багатьох металургійних підприємств, у тому числі з іноземним капіталом, які абсолютно чітко сказали: якщо ми не використовуємо українські надра і українське вугілля, то його треба купувати. Або у США, що невигідно для цих підприємств і довго, або з РФ. Очевидно, що наслідки такої блокади руйнівні для економіки нашої держави», – зазначив він.

Блокада окупованого Донбасу: друга спроба?«Слово і Діло» вирішило провести паралелі між блокадою окупованого Донбасу та анексованого півострова Крим.

Прем'єр-міністр назвав кілька негативних наслідків блокади Донбасу: загроза теплопостачанню в містах, відсутність електроенергії в потрібних обсягах і загроза зупинки економічно активних підприємств, а отже – масове звільнення сотень тисяч працівників і як наслідок - руйнівні процеси в національній економіці.

«Можливо, комусь хочеться, щоб ми запустили ворога настільки глибоко всередину країни, аби дати йому можливість зсередини дестабілізувати ситуацію і, можливо, розіграти інший сценарій - той, який ми бачили, який називають «абхазьким» або «придністровським» сценарієм. Але Україна - цілісна країна. І Крим, і Донбас - це територія України. Наше завдання сьогодні - повернути те, що у нас незаконно забрали», - підкреслив він.

Блокада Донбасу – аргументи «за» і «проти»Майже два місяці триває блокада окупованого Донбасу, проте не всім до вподоби така ініціатива. Наприклад, 1,5 тисячі ветеранів АТО сьогодні відмовилися брати участь у блокаді залізниці на Донбасі.

Нагадаємо, блокада постачання вугілля на Донбасі триває й по сьогодні, у ній беруть активну участь кілька народних депутатів України. За фактом блокування залізничних шляхів у Луганській області прокуратура відкрила кримінальне провадження.

У відповідь «глави» самопроголошених «республік» заявили про націоналізацію всіх українських підприємств, що розташовані на території «ДНР» і «ЛНР» із 1 березня, якщо ці підприємства не були там зареєстровані.

Нагадаємо, раніше Гройсман зробив заяву у зв'язку з ультиматумом бойовиків.

Президент Порошенко заявив, що блокада Донбасу обвалить гривню і призведе до величезних збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: