Європарламент планує розміщувати біженців за межами ЄС

Читать на русском
Глава Європарламенту Антоніо Таяні закликав європейські країни до прийняття «плану Маршалла» для Африки і створення таборів для біженців поза територіями ЄС.

Глава Європарламенту Антоніо Таяні закликав європейські країни до прийняття «плану Маршалла» для Африки і створення таборів для біженців поза територіями ЄС.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

«Було б правильним створити табори для біженців у Лівії. З цією метою ЄС повинен укласти з Лівією угоду», - заявив Таяні в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke, опублікованому у понеділок, 27 лютого.

У Німеччині назвали помилкою тотальний прийом біженцівМіністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле назвав помилкою масовий прийом ФРН мігрантів з інших країн.

Зокрема він наголосив, що такі табори повинні бути оснащені усім необхідним для біженців, зокрема, там повинна бути достатня кількість лікарів та медикаментів.

«Необхідно виділити фінансові ресурси, щоб люди могли жити там у гідних умовах протягом кількох місяців або років. Табори для біженців не повинні стати концентраційними таборами», - наголосив Таяні.

Водночас він закликав до створення «плану Маршалла» для африканських країн.

«Або ми його започаткуємо зараз, або мільйони африканців протягом наступних 20 років прибудуть до Європи», - зазначив глава ЄП.

На його думку, цей план мав би включати у себе освітні програми для населення, модернізацію та розвиток сільського господарства та створення спільних підприємств.

Як повідомлялося, Німеччина планує депортувати рекордну кількість мігрантів в 2017 році.

Раніше міністр фінансів Польщі Матеуш Моравецкій в ефірі Deutsche Welle зробив заяву щодо зростання емігрантів з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: