В СБУ звільнили останнього співробітника, який займався «діамантовими прокурорами» – Трепак

Читать на русском

Останній співробітник української спецслужби, який займався справою діамантових прокурорів, був звільнений із посади.
Віктор Трепак

За поданням першого заступника голови Служби безпеки-начальника Головного управління «К» Павла Демчини був звільнений його заступник Дмитро Нескоромний, який керував операцією із затримання одного з «діамантових прокурорів».

Про це на своїй сторінці в Facebook написав колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак, повідомляє «Слово і Діло».

«Вчора звільнено з посади заступника начальника главку «К» СБУ Дмитра Нескоромного. Це кадрове рішення ухвалено за поданням першого заступника голови СБУ-начальника главку «К» Демчини. Полковник Нескоромний як тодішній мій заступник керував операцією із затримання одного з «діамантових прокурорів», – заявив Трепак.

За його словами, раніше Нескоромного відсторонили від посади, але фактично його звільнили лише вчора.

«Цього звільнення Демчина домагався практично з моменту приходу до главку «К». Минулого року було також звільнено з посади співробітника СБУ, який був старшим групи, що проводила обшук у Корнійця. Деяких інших працівників главку «К», які працювали в справі «діамантових прокурорів», «правильно розтасували» на посади», – зазначив екс-заступник голови СБУ.

Трепак додав, що звільнення Нескоромного завершило повну «зачистку» кола співробітників СБУ, які мали стосунок до справи «діамантових прокурорів».

Нагадаємо, в Генпрокуратурі повідомили, що в справі «діамантових прокурорів» допитані 30 свідків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: