Військові кораблі України в Криму стали донорами для «сирійського експресу» – очільник ВМС

Читать на русском
Командувач ВМС ЗСУ розповів про долю українських військових кораблів, які залишилися в Криму після анексії.

Командувач ВМС ЗСУ Ігор Воронченко повідомив, що українські кораблі, які залишилися на території півострова, використовуються як донори для кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації.

Про це голова ВМС заявив у ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Кораблі стоять окремо, їх виділили як техніку іноземної держави. Але, за нашими даними, вони існують як донори, їх розукомплектовують. У них (росіян – Ред.) постійно курсує «сирійський експрес», великі десантні кораблі постійно на переходах у морі, й той самий наш «Костянтин Ольшанський» використовується як корабель-донор. «Тернопіль», «Луцьк» використовуються для їхніх малих протичовнових кораблів, які несуть «вахту» біля наших газових родовищ», – розповів Воронченко.

При цьому, за його словами, питання вдасться вирішити, якщо західні партнери передадуть кораблі, які за віком цілком влаштують Україну.

Як змінилася економіка Криму за 3 роки анексіїЗ моменту окупації Автономної республіки Крим минуло майже три роки. Як змінилося життя кримчан за цей період? «Слово і Діло» підготувало інфографіку, в якій можна ознайомитися з динамікою основних макроекономічних показників півострова з 2013 року.

«Це б вирішило питання комплектації флоту бойовими одиницями», – уточнив голова ВМС.

«Україна – транзитна держава, й ми маємо забезпечити мирне плавання всіх суден у Чорному морі. Тому ми ухвалили рішення, що за той ресурс, який в нас є, будемо здатні придбати собі мінно-тральний комплекс», – розповів Ігор Воронченко.

Раніше повідомлялося, що на півострові залишаються близько 20 українських кораблів. Як відомо, збитки України від анексії Російською Федерацією Криму Мін'юст оцінив у 100 мільярдів доларів.

Як живуть кримчани через три роки після анексії, «Слово і Діло» розповіло в матеріалі «Як змінилася економіка Криму за 3 роки анексії».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: