Гройсман зробив заяву з приводу ультиматуму бойовиків

Читать на русском
Глава українського уряду Володимир Гройсман вважає, що Росія хоче заморозити конфлікт на Донбасі.
Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що заяви ватажків «ДНР» та «ЛНР» про необхідність зняття блокади товарообігу з непідконтрольними територіями Донбасу необхідно розуміти навпаки.

Про це він заявив на нараді з представниками металургійної промисловості в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми нещодавно почули заяви деяких представників російських бойовиків, де вони заявили про те, що негайно необхідно зняти блокаду. Друзі, а хто з нас не розуміє того, що все, що вони говорять, необхідно сприймати абсолютно навпаки», – сказав прем'єр.

За його словами, на Донбасі використовується сценарій «замороженого конфлікту, сценарій Придністров'я». Гройсман зауважив, що від таких дій страждатимуть у першу чергу Україна та українці.

«Те, що сьогодні підприємства там виробляють в українських надрах вугілля, яке вкрай необхідне сьогодні Україні та українцям, не має бути предметом шантажу й тиску на Україну», – сказав він.

Нагадаємо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука відреагував на погрози бойовиків.

Раніше лідери «ДНР» та «ЛНР» висунули Україні ультиматум у зв'язку з блокадою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: