Гонтарева йде у відставку з посади голови Нацбанку – ЗМІ

Читать на русском
Після більш ніж 2,5 років роботи в Нацбанку його голова Валерія Гонтарева прийняла рішення піти у відставку. Про це пише видання РБК-Україна посилаючись на оточення Президента.
Валерія ГонтареваФото: УНІАН

Після більш ніж 2,5 років роботи у Нацбанку його очільниця Валерія Гонтарева вирішила піти у відставку.

Це вже не перша її спроба залишити крісло керівника НБУ. Скоріш за все, цього разу прохання Гонтаревої задовольнять, пише видання «РБК-Україна» посилаючись на оточення Президента, повідомляє «Слово і Діло».

«Рішення ухвалено, шукають нового голову», – повідомили джерела видання.

За інформацією видання, «лава запасних» – тих, хто може замінити Гонтареву в НБУ, невелика. У списку претендентів є, кому цю посаду готували давно, наприклад, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Проте є й зовсім несподівані кандидати.

«Рішення щодо неї ухвалено. Шукають нового голову. Вона не писала заяву, але заявила складу правління Нацбанку, що йде з посади», – зазначив співрозмовник видання.

Варто зазначити, що це вже не перша спроба Гонтаревої скласти із себе повноваження глави Нацбанку за понад 2,5 роки роботи в центробанку.

Екс-заступник Гонтаревої став представником України в МВФКолишній заступник голови Національного банку України Владислав Рашкован призначений заступником виконавчого директора представництва України в Міжнародному валютному фонді.

Незважаючи на вимоги парламентської опозиції, періодичні мітинги вкладників та проблемних позичальників, конфлікти з власниками банків, Президент Петро Порошенко не наважувався подати подання на зняття з посади Валерії Гонтаревої.

Нагадаємо, журналісти видання «Слово і Дело» проаналізували, хто з українських політиків і коли обіцяв ініціювати звільнення Гонтаревої.

Зазначимо, в січні цього року повідомлялося, що НАБУ розслідує діяльність голови Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: