Дніпро отримає фінансування на будівництво трьох станцій метро

Читать на русском
Процедура формування ресурсів за рахунок кредитів Європейського банку реконструкції і розвитку та Європейського інвестиційного банку вже завершена.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що будівництво трьох станцій метрополітену в центрі Дніпра буде завершено в найближчі 4 роки.

Як заявив Глава держави під час огляду однієї з будівельних майданчиків метрополітену в місті в понеділок, процедура формування ресурсів за рахунок кредитів Європейського банку реконструкції і розвитку та Європейського інвестиційного банку вже завершена, передає «Слово і Діло».

Київрада схвалила перейменування станції метро «Петрівка»Комісія з найменувань Київської міської ради ухвалила рішення про перейменування станції столичного метро Петрівка на Почайну.

«Завдяки рішенню Верховної Ради, уряду й у тому числі указами Президента, ми отримали 300 мільйонів євро для будівництва метро. Роботи почалися ... Будівництво дніпровського метро – це символ співпраці ЄС та України», – сказав Порошенко.

Як уточнюється на офіційному сайті Глави держави, в зв'язку з необхідністю продовження будівництва першої черги метрополітену в м. Дніпро за проектом «Завершення будівництва метрополітену в м. Дніпро» між Україною та ЄБРР було укладено Кредитну угоду на суму €152 млн євро, й на таку ж суму – між Україною та ЄІБ.

За словами Президента, в місті чекали добудови трьох станцій метрополітену більш ніж 22 років.

«Це робиться в умовах війни та агресії Російської Федерації, але це стало можливим завдяки децентралізації та зростанню економіки», – сказав Порошенко.

Міський голова Дніпра Борис Філатов під час розмови з Президентом попросив його активізувати передачу ПАТ «Дніпрометробуд» у комунальну власність міста, що дозволить і активізувати роботи, і вирішити фінансові питання підприємства, якому держава винна понад 60 млн грн.

Нагадаємо, раніше КМДА представила проекти вигляду двох станцій метро на Виноградарі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: