Данилюк пояснив принципи виконання вимог МВФ

Читать на русском
Данилюк заявив, що спрощену систему оподаткування повністю не ліквідують, але виключив надання податківцям широкого доступу до банківської таємниці.

Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів, як Україна буде виконувати основні зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом. Зокрема, вирішуючи питання дефіциту Пенсійного фонду, Данилюк зазначив, що акцент зроблять на збільшенні надходжень.

Україна все ще погоджує з фондом деталі меморандуму, повідомив в інтерв'ю LIGA.net міністр, передає «Слово і Діло».

«Ті, хто зараз не оплачує соціальні внески, повинні будуть це зробити. Обговорюється також підвищення страхового стажу», – розповів він.

Данилюк заявив, що спрощену систему оподаткування повністю ліквідувати не будуть.

«Ліквідація не обговорюється. Спрощена система оподаткування є в багатьох країнах. Головне питання – як мінімізувати зловживання, щоб нею не користувався великий бізнес. Торгові мережі, брендові магазини повинні бути виведені з спрощенки. При правильній і ефективній роботі ДФС це можна було зробити вже зараз, і без будь-яких змін в закон», – сказав міністр.

Він виключив надання податківцям широкого доступу до банківської таємниці.

«Я думаю, що рано чи пізно доступ до рахунків буде забезпечений, але не зараз. Інакше банківської таємниці взагалі не буде як такої. Спочатку потрібно припинити всі можливості для витоку інформації з ГФС. В іншому випадку її отримає велику кількість людей з незрозумілими цілями», – зазначив Данилюк.

Данилюк обіцяє менше брати в боргУряд України повертається до практики розміщення облігацій на зовнішніх ринках запозичень, проте їх розмір обіцяють зробити невеликим.

Міністр повідомив, що механізм введення ринку землі все ще обговорюється. При цьому він виступає за «максимально відкритий ринок».

Що стосується тарифів на опалення, в уряді розглядається варіант перегляду ціни газу для населення кожні півроку в залежності від того, як змінюється його вартість на світовому ринку – як у бік зниження, так і в бік підвищення, повідомив Данилюк.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд задоволений ходом переговорів з українською стороною про черговий транш.

Сьогодні стало відомо, що в порядку денному засідань ради директорів Міжнародного валютного фонду, який розписаний до 6 березня 2017 року, питання подальшого фінансування України відсутня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: