У Чорнобильській зоні побудують залізницю

Читать на русском
Державне підприємство Енергоатом уклав контракт з ПРАТ

Державне підприємство «Енергоатом» уклав контракт з ПРАТ «Укренергомонтаж», що входять в державну будівельну корпорацію «Укрбуд», на будівництво залізниці в Чорнобильській зоні відчуження.

Про це повідомила прес-служба корпорації, передає «Слово і Діло».

Суд обрав запобіжний захід керівництву Чорнобильського спецкомбінатуСтоличний Печерський райсуд виніс рішення в справі за підозрою в отриманні хабара директором і заступником директора Чорнобильського спецкомбінату.

«Українські будівельники, які виконують роботи в Чорнобильській зоні відчуження, побудують ділянку залізничного полотна між існуючою лінією Вільча – Янів і будівельним майданчиком Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП)», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що за новим ділянки в ЦСВЯП будуть вивозити відпрацьоване паливо з діючих українських атомних електростанцій, де воно накопичилося у великій кількості після розриву економічних відносин із Російською Федерацією, куди паливо відправляли на зберігання в попередні роки.

«На виконання цього проекту нам дали 14 місяців. Зараз йде підготовчий процес, а через місяць ми зможемо приступити безпосередньо до будівництва шляхів. Загальна довжина нової гілки складе 5,8 кілометра», - повідомив генеральний директор «Укренергомонтаж» Михайло Бородавко.

«Енергоатом» планує в серпні 2017 року завершити підготовку будівельного майданчика для Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), яке буде побудовано в зоні відчуження і розташується поблизу села Буряківка.

Згідно з інформацією «Енергоатому», через відсутність власного сховища Україна щорічно витрачає 200 мільйонів доларів на оплату послуг російської компанії «Росатом» з вивезення та переробки відпрацьованого палива на території РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що китайці мають намір побудувати сонячну електростанцію у Чорнобилі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: