Депутати хочуть заборонити в Україні нічний продаж алкоголю

Читать на русском
18 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту заборонити продаж алкогольних та тютюнових виробів з 22:00 до 8:00 за винятком закладів ресторанного господарства.

18 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту заборонити продаж алкогольних та тютюнових виробів з 22:00 до 8:00 за винятком закладів ресторанного господарства.

Про це йдеться в законопроекті №6137, зареєстрованому в Раді 24 лютого, пишуть «Українські новини», повідомляє «Слово і Діло».

Депутати пропонують встановити, що продаж пива (в тому числі безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонений законом час передбачає штраф від 300 від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5,1-10,2 тис. гривень).

Ті ж дії, вчинені повторно протягом року, – караються штрафом від 600 до 1 000 мінімумів (10,2-17 тис. гривень) з конфіскацією предметів торгівлі та забороною торгувати алкоголем протягом 1 року.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевнив, що алкоголь у МАФах не продаватиметьсяСказано 25 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Серед ініціаторів законопроекту депутати Михайло Головко та Юрій Левченко (обидва – позафракційні), Наталя Корчинська (фракція «Радикальної партії Олега Ляшка»), Олег Медуниця (фракція «Народний фронт»), Євген Рибчинський (група «Воля народу»), Сергій Рудик («Блок Петра Порошенка») та Ігор Луценко (Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина»).

Нагадаємо, що у вересні 2016 року Київська міська рада прийняла рішення про заборону реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі (магазинах і торгових мережах) з 23:00 до 10:00.

У грудні 2016 року Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету зобов'язало КМДА протягом місяця (до 21 січня) скасувати заборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: