У Нагірному Карабасі відновилися бої

Читать на русском
Військові відомства Азербайджану і Вірменії заявили про зіткнення в зоні нагірно-карабаського конфлікту, обидві сторони зазнали втрат.

Військові відомства Азербайджану і Вірменії заявили про зіткнення в зоні нагірно-карабаського конфлікту, обидві сторони зазнали втрат.

Про це інформує ВВС, пише «Слово і Діло»

За даними Баку, бойове зіткнення відбулося на Ходжавенд-Фізулінському напрямку фронту.

Дані вірменської та азербайджанської сторін про послідовність подій дуже відрізняються. За версією азербайджанських військових, вірменські сили вночі зробили «спробу широкомасштабного прориву на позиції азербайджанської армії».

«Противник намагався опанувати стратегічні висоти. Азербайджанські військовослужбовці змусили вірменську сторону відступити з втратами. Збройні сили Азербайджану також зазнали втрат», – повідомили в Міноборони Азербайджану.

У Вірменії стверджують, що повідомлення про «атаки» вірменської сторони неправдиві.

«Уже протягом кількох днів військово-політичне керівництво Азербайджану загострює ситуацію на лінії зіткнення карабаських та азербайджанських військ і поширює дезінформацію», – заявили в Міноборони Вірменії.

Карабаський конфлікт: причини та можливі наслідкиКонфлікт у Нагірному Карабасі, що жевріє вже майже 30 років, отримав новий імпульс розвитку в ніч з 1 на 2 квітня цього року. В ході зіткнень азербайджанці встановили контроль над низкою селищ.

У Єревані відзначили, що «вірменська сторона дотримується режиму припинення вогню і закликає азербайджанську сторону утримуватися від кроків в напрямку подальшого загострення ситуації».

Керівництво невизнаної Нагірно-Карабаської республіки, в свою чергу, звинуватило азербайджанську сторону в дезінформації. У невизнаній республіці стверджують, що збройні сили Азербайджану на лінії зіткнення перейшли до наступу, але були відкинуті, зазнавши втрат.

Нагадаємо, Президент Петр Порошенко говорив, що Україна визнає Нагірний Карабах територією Азербайджану.

Раніше експерт розповідав виданню «Слово і Діло», що у конфлікту Нагірного Карабаху немає практично рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: