Майно засудженого за корупцію екс-прем'єра Молдови продадуть на аукціоні

Читать на русском
Все конфісковане майно колишнього прем'єр-міністра Молдови Влада Філата, засудженого до 9 років ув’язнення за корупцію, буде продано на аукціоні.
Влад Філат

Все конфісковане майно колишнього прем'єр-міністра Молдови Влада Філата, засудженого до 9 років ув’язнення за корупцію, буде продано на аукціоні.

Таку ухвалу винесла Вища судова палата Молдови, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Згідно з рішенням судової інстанції, у колишнього прем'єр-міністра конфісковано 4 автомобілі класу «люкс», декілька об'єктів нерухомості в столиці Молдови, включаючи житловий будинок, що належав Філату, акції комерційних структур, земельна ділянка в центрі Кишинева.

Загальна вартість конфіскованого майна, за попередніми даними, оцінюється в кілька мільйонів доларів.

Продажем майна займеться Державна податкова інспекція Молдови, а виручені кошти будуть направлені до держбюджету.

Придністров'я хоче позичити грошей у РосіїНевизнана Придністровська молдавська республіка планує попросити у Росії 130 мільйонів доларів в борг.

Нагадаємо, в 2016 році колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат був засуджений до 9 років тюремного ув’язнення у справі про отримання від мера молдавського міста Оргієв Ілана Шора хабара у розмірі 250 мільйонів доларів.

Ніні Філат відбуває покарання в одній з в'язниць Ліпканського району на півночі Молдови.

Зазначимо, раніше повідомлялось, що екс-президент Румунії Траян Бесеску подав до суду на президента Молдови Ігоря Додона, а депутати від Ліберальної партії Молдови готують референдум про відставку нинішнього президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: