Турецькі дипломати масово просять політичного притулку в Німеччині

Читать на русском
Німеччина повідомила, що за останні півроку отримала 136 запитів із проханнями про політичний притулок від турків із дипломатичними паспортами.

У Німеччині повідомили, що за останні півроку отримали 136 запитів із проханням про політичний притулок від громадян Туреччини з дипломатичними паспортами.

Про це пише «Російська служба Бі-бі-сі», передає «Слово і Діло».

Кількість таких звернень різко зросла після того, як у липні 2016 року в Туреччині відбулася невдала спроба повалення президента Реджепа Ердогана.

Як повідомило Міністерство внутрішніх справ Німеччини, серед цих 136-ти людей можуть бути не тільки дипломатичні працівники, але і члени їхніх сімей, яким також видають дипломатичні паспорти.

За тиждень у Туреччині затримали майже 2 тисячі осібУ Туреччині за тиждень затримали 1,8 тисячі осіб за підозрою в тероризмі і підтримці праворадикалів.

Туреччина закликала Німеччину не надавати притулок військовим. Там вважають, що серед цих прохачів можуть бути військові з бази НАТО в Німеччині. Як відомо, після спроби перевороту в Туреччині почалися масштабні кадрові чистки й арешти. З країни втекла група військових, яка, ймовірно, брала участь у перевороті.

Нагадаємо, в Туреччині судять учасників держперевороту в ніч на 15 липня 2016 року, судовий процес стартував над 44 підозрюваними.

Зазначимо, що в лютому прокуратура Стамбула завершила розслідування у справі про спробу держперевороту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: