Нардепи зажадали від генпрокурора розслідувати загибель Чорновола

Читать на русском
Понад 300 нардепів підписалися під зверненням до генерального прокурора України з закликом розслідувати вбивство лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.
В'ячеслав Чорновіл

Понад 300 народних депутатів підписалися під зверненням до генерального прокурора України з закликом розслідувати вбивство лідера «Народного Руху України» В'ячеслава Чорновола.

Про це з трибуни Верховної Ради повідомив нардеп з фракції БПП Віктор Кривенко, пише «Слово і Діло».

Він нагадав, що три роки тому Апеляційний суд скасував рішення про закриття справи, «в якому нібито було написано, що це було самогубство».

Разом з тим він підкреслив, що депутати вимагають покарати як мінімум виконавців і лжеекспертів.

Кривенко також додав, що члени парламенту просять генерального прокурора взяти цю справу під особистий контроль.

В литовському банку знайшли 30 мільйонів доларів ЛазаренкаНа рахунку в литовському банку заморожено близько 30 млн доларів, імовірно, пов'язаних із колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком.

Нагадаємо, Чорновіл загинув в результаті автокатастрофи на трасі Бориспіль–Золотоноша 25 березня 1999 року. Автомобіль Toyota, в якому їхав політик, врізався у вантажівку КамАЗ. Соратники Чорновола та його син Тарас Чорновіл вважають його загибель політичним вбивством.

У квітні 2014 року Апеляційний суд Київської області повернув на дорозслідування справу про загибель Чорновола, скасувавши рішення суду про закриття справи.

Зазначимо, що у серпні 2016 року генпрокуратура завершила розслідування в кримінальному провадженні щодо екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича. Раніше Лавринович заявляв, що не тікатиме з України після вручення йому підозри.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: