У Мінсоцполітики вирішили почекати з монетизацією субсидій

Читать на русском
Це в першу чергу пояснюється ефективністю використання коштів: оформити субсидію досить просто, а монетизовану її буде отримати надзвичайно важко.

Україна порадилася з міжнародними експертами щодо монетизації субсидій і експерти, оцінивши стан української економіки, не вважають цей крок доречним.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

«Повірте, ми неодноразово обговорювали ідею монетизації субсидій. Більше того, з нами працювали дуже потужні міжнародні експертні компанії, які теж на сьогодні в нинішній ситуації не радять переходити на монетизовані субсидії», – зазначив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Він підкреслив, що це в першу чергу пояснюється ефективністю використання коштів. «З іншого боку, сьогодні субсидію оформити досить просто, монетизовану субсидію буде отримати надзвичайно важко», – підсумував він.

Раніше повідомлялося, що рішення про монетизацію субсидій може бути ухвалене після опалювального сезону 2016-2017.

У той же час, перехід до принципу адресного нарахування субсидій (монетизації) буде відбуватися поступово, в першу чергу, за рахунок зекономленої суми житлової субсидії, яка й буде перераховуватися споживачам у вигляді грошової компенсації.

У базі даних «Слова і Діла» зафіксовані 88 обіцянок віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, 36 із яких він виконав. Його коефіцієнт відповідальності невисокий – 41%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на його сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: