Проти керівника «Укрспирту» поновили кримінальну справу

Читать на русском

У столичному районному суді ухвалили рішення про відновлення досудового розслідування у справі глави Укрспирту.

Шевченківський районний суд міста Києва поновив кримінальну справу проти керівника «Укрспирту» Олега Дрожжина щодо перешкоджання роботі профспілок, ініційовану головою профспілки держпідприємства Віталієм Сосницьким.

Про це пишуть «Українські новини» з посиланням на рішення суду, повідомляє «Слово і Діло».

Суд визнав, що постанова слідчого, якою кримінальна справа була закрита, була упередженою й незаконною. Встановлено, що досудове розслідування було неповним, а висновки слідчого не містять належної правової оцінки дій Дрожжина.

За словами представника профспілки «Укрспирту» ​​юриста Ігоря Караваєва, слідчий отримав від суду чіткий список вказівок у рамках відновленого розслідування, якими він не зможе знехтувати.

«Суд прийняв аргументи Віталія Сосницького і скасував закриття кримінальної справи. Після чого суд дав слідчому ряд обов'язкових вказівок, що стосуються проведення розслідування. Тепер він не зможе зробити нічого, крім як виконати ці вказівки. До того ж, тепер ця справа пройшла через суд і стала резонансною. Навіть за великого бажання, заховати цю справу «під сукно» тепер не вийде. Олег Дрожжин порушив закон, перевищивши свої повноваження, і суд має відновить справедливість у цій справі», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: