ЄС допоможе Україні відновлювати Донбас після конфлікту – посол Італії

Читать на русском
Євросоюз надасть Україні допомогу, необхідну для відновлення постраждалих районів Донбасу після завершення конфлікту.

Євросоюз надасть Україні допомогу, необхідну для відновлення постраждалих районів Донбасу після завершення конфлікту.

Про це заявив посол Італії в Україні Давиде Ла Чечілія, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Я думаю, що ЄС зверне особливу увагу на питання відновлення (Донбасу – Ред.). Зрозуміло, що такі думки вже були давно, але цей проект можна втілити в життя лише після завершення бойових дій», – наголосив він.

Стало відомо, скільки державних коштів використали на Донбасі для відновлення містЗ 4 мільярдів гривень, які держава направила на відновлення інфраструктурних та соціальних об'єктів у Донецькій і Луганській областях, освоєно близько 10%.

За словами Чечилії, Італія також має долучитися до відновлення інфраструктури сходу України, адже вона вже неодноразово допомагала державі. Зокрема, Італія витратила близько 100 мільйонів євро на допомогу для закриття Чорнобильської АЕС.

Нагадаємо, голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський говорив, що на відновлення інфраструктури Донбасу потрібно 20 мільярдів доларів.

Крім того, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука повідомляв, що близько 75% переселенців не повернуться на звільнений Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: