Нідерланди ратифікували асоціацію Україна-ЄС

Читать на русском
У четвер, 23 лютого, Нижня палата парламенту Нідерландів офіційно підтвердила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

У четвер, 23 лютого, Нижня палата парламенту Нідерландів офіційно підтвердила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

 Про це повідомляє «Європейська правда», пише «Слово і Діло».   Повідомляється, що за ратифікацію Угоди проголосувало 89 з 150 депутатів палати, 55 проголосували проти.

Зокрема голосування щодо українського питання відбувалося за особливою процедурою - кожен з депутатів мав відповісти, чи підтримує він ратифікацію, після чого відбувся підрахунок голосів.

Відзначимо, що це голосування не є кінцевим кроком ратифікації. Для завершення процедури повинна проголосувати верхня палата (Сенат).

Безвізовий режим у 2017 році: експерт оцінив перспективи скасування віз для УкраїниПолітолог розповів про труднощі євроінтеграційних процесів та ситуацію з безвізовим режимом для України.

Після цього ратифікаційні грамоти повинні передати на підпис королю і потім відправити в Брюссель.

Зараз в Сенаті більшість голосів за Угоду з Україною, на весняних виборах його склад не буде змінюватися.

Нагадаємо, що сьогодні також парламент Голландії повинен розглянути проект, внесений противником асоціації, який пропонує зобов'язати Україну підписати додатковий документ до Угоди про асоціацію.

Раніше, Нідерланди порахували прибуток від Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Нагадаємо, в ЄС назвали пріоритети співпраці з Україною на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: