Рада не повернула податкову міліцію

Читать на русском
У Верховній Раді України не знайшлося голосів за повернення повноважень податкової міліції, яка раніше була ліквідована.

Верховна Рада відхилила поправку №10 до проекту закону «Про оподаткування спадщини» (№0940), що передбачає усунення існуючої невизначеності щодо легітимності роботи податкової міліції до створення фінансової поліції.

За відповідне рішення проголосувало лише 194 народних депутата з 226 необхідних, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я прошу ухвалити поправку. Ми не можемо ліквідувати податковий орган. Повинна бути спеціальна процедура, що передбачає передачу всіх справ від одного органу до іншого», – сказала глава комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна під час розгляду цього питання в парламенті.

Своєю чергою, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що відновлення правового статусу податкової міліції призведе до зволікання зі створенням Служби фінансових розслідувань.

«Вважаю, що податкова міліція – це репресивний орган, що давить на бізнес, який не скорочує кількість фінансових злочинів. Це спадщина має залишитися в минулому. Поновлення повноважень податкової міліції призведе до зволікання зі створенням в країні нової Служби фінансових розслідувань», – сказав він.

Нагадаємо, Данилюк заявляв, що в Раді хочуть повернути податкову міліцію.

Раніше в Мінфіні назвали помилкою ліквідацію податкової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: