Нацбанк заборонив українцям інвестувати в Росію

Читать на русском
Нацбанк має право відмовляти у видачі індивідуальних ліцензій на здійснення окремих валютних операцій якщо виявить, що операція проводиться до держави-окупанта.

Національний банк України через власні валютні обмеження не видає українцям індивідуальні ліцензії для інвестування за кордон, відтепер він не буде видавати ліцензії і для інвестицій у російський бізнес.

Ця норма закріплена постановою №12, що набирає чинності 23 лютого, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора.

«Національний банк посилив заходи для недопущення відтоку капіталу до Російської Федерації як держави-агресора. Відтепер НБУ має право відмовляти у видачі індивідуальних ліцензій на здійснення окремих валютних операцій, якщо виявить у поданих документах інформацію про те, що учасником або особою, на користь чи в інтересах якої проводиться ця операція, є особа, яка має місцезнаходження в країні, котра визнана Верховною Радою державою-агресором/державою-окупантом», – заявили в НБУ.

Девальвація гривні сповільниться до 10% – Dragon CapitalСередньорічна девальвація гривні сповільниться з 15% в 2015-му до 10% в поточному році, прогнозує голова інвестиційної компанії Dragon Capital і президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала.

Російська Федерація вважається державою-агресором відповідно до закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», а також постанов Верховної Ради від 27 січня 2015 №129-VIII і 21 квітня того ж року №337-VIII.

Нагадаємо, що в НБУ на кінець першого кварталу 2017 року анонсували завершення розробки закону про інвалюту.

Україна прийде до повної валютної лібералізації, виконавши низку умов, в тому числі, впровадивши 10 із 15 принципів BEPS (Base Erosion and Profit Shifting).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: