Amnesty International зафіксувала погіршення ситуації з правами людини в Україні

Читать на русском
Правозахисники констатують погіршення ситуації з правами людини в Україні в зв'язку зі збройним конфліктом на Донбасі та анексією Криму.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вказує на погіршення ситуації з правами людини в Україні.

Це пов’язано зі збройним конфліктом на Донбасі та анексією Криму, йдеться в поширеній 22 лютого щорічній доповіді «Стан прав людини в світі», передає «Слово і Діло».

«На сході України ... обидві сторони порушували угоду про припинення вогню. І українські війська, і сили проросійських сепаратистів продовжували користуватися безкарністю, незважаючи на здійснені порушення норм міжнародного гуманітарного права, включаючи такі військові злочини, як тортури», – твердять правозахисники.

В АП прокоментували заяву Трампа щодо КримуВ Адміністрації Президента України позитивно оцінили позицію президента США Трампа щодо Криму.

За їхніми даними, обидві сторони конфлікту на Донбасі незаконно затримували людей, підозрюваних у підтримці іншої сторони, в тому числі для того, щоб використовувати їх в обмінах полоненими.

Щодо ситуації в окупованому Росією Криму, то в Amnesty International вказують, що незалежні журналісти на півострові не можуть працювати відкрито, а працівники ЗМІ з материкової частини України не можуть потрапити до Криму. Правозахисники наголошують, що жодне насильницьке зникнення, що послідувало за російською окупацією, не було розслідувано ефективно.

Оцінивши ситуацію в 159 державах, правозахисники дійшли висновку, що в усьому світі відбувається вихолощення головних прав і свобод людини. При цьому під особливою загрозою, на думку правозахисників, перебуває принцип рівності прав усіх людей.

Раніше повідомлялося, що в Amnesty International звинуватили Росію в масових вбивствах.

Нагадаємо, Кабмін презентував план деокупації Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: