За антиукраїнськими акціями в Польщі стоїть Кремль – хакери

Читать на русском
Українські хакери отримали доступ до комп'ютера білоруса, який активно займався організацією антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи.

Українські хакери отримали доступ до комп'ютера білоруса, який активно займався організацією антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи.

Волонтери InformNapalm опублікували переписку, яку отримали від українських активістів «Кіберхунти» та «Українського кіберальянсу», пише «Слово і Діло».

Вони зазначають, що громадянин Білорусі Олександр Усовський, завзятий любитель «русского мира», який активно займався організацією антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи. В реалізації проектів йому допомагало офіційне прикриття – фіктивна недержавна організація «Східноєвропейська культурна ініціатива», яка була зареєстрована в Братиславі наприкінці 2013 року.

Активісти повідомляють, що із середини 2014 року організація Усовського почала співпрацювати з Інститутом країн СНД, яким керує депутат Державної Думи Костянтин Затулін із партії «Єдина Росія».

Кваснєвський: «заморожування» конфлікту на Донбасі загрожує УкраїніЕкс-президент Польщі Александер Кваснєвський вважає, що Україна за жодних умов не повинна допустити «заморожування» конфлікту на сході країни, адже подібні дії можуть лише послабити її позиції.

Волонтери відзначають, що серед файлів, отриманих із комп'ютера Усовського, є два документи під назвою: «Проект «Молдова – не Румунія» та «Проект «Україна – не ЄС». Одним із авторів цих документів є Скориков Іван Іванович, помічник Костянтина Затуліна.

Нагадаємо, екс-голова МЗС Польщі Гжегож Схетина повідомив, що нинішні відносини між Польщею та Україною – найгірші за 25 років. Крім того, нещодавно польський міністр поскаржився на «сотні тисяч» українських біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: