Порошенко затвердив концепцію інформування українців щодо співпраці з НАТО

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав указ про концепцію вдосконалення інформування громадськості про співробітництво України з НАТО на період 2017-2020 років.

Президент України Петро Порошенко 21 лютого підписав указ «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості про співробітництво України з НАТО на період 2017-2020 років».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

НАТО створює групу реагування на кібератакиНАТО схвалило оновлений план з кіберзахисту і дорожню карту для використання кіберпростору як оперативного поля діяльності.

Указ, зокрема, передбачає, що Кабінет міністрів України у «місячний термін має розробити та затвердити план заходів щодо реалізації Концепції на поточний рік». Відповідні плани заходів український уряд зобов'язаний затверджувати щорічно до 15 грудня.

«На уряд також покладається координація діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади з реалізації поставлених завдань», – зазначили в прес-службі.

У концепції йдеться про те, що Україна, «поглиблюватиме співробітництво з Північноатлантичним альянсом з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в цій організації».

Порошенко обіцяє референдум щодо членства України в НАТОПрезидент України Петро Порошенко заявив, що готовий провести референдум про перспективи членства України в НАТО.

Також повідомляється, що концепція спрямована на «підвищення рівня підтримки громадськістю державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри громадян України до НАТО як ключової інституції в зміцненні міжнародної безпеки».

Крім того, концепція передбачає функціонування тематичного веб-порталу «Україна – НАТО» та поновлення офіційних веб-сайтів органів державної влади щодо державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції.

Зазначимо, що бюджет Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки може скласти до 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, країни-учасниці НАТО доведуть витрати на оборону до 2% ВВП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: