Кабмін докапіталізує «ПриватБанк» майже на 10 мільярдів

Читать на русском
Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити докапіталізацію націоналізованого ПриватБанку на 9,8 мільярда гривень.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити докапіталізацію націоналізованого «ПриватБанку» на 9,8 мільярда гривень.

Це рішення ухвалено в рамках прийнятої в грудні 2016 року постанови про докапіталізацію на 116,8 мільярда гривень, яке не було реалізоване в повному обсязі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Згідно з постановою, Міністерство фінансів проведе випуск облігацій внутрішньої держпозики в сумі до 9,8 мільярда гривень терміном обігу до 15 років, індексованою вартістю та прибутковістю на рівні 6% річних з подальшим внесенням їх від імені держави в оплату за акції «ПриватБанку» додаткової емісії.

«ПриватБанк» отримав уже 65 мільярдів докапіталізаціїПриватБанк отримав 65 мільярдів гривень державного фінансування облігаціями внутрішньої державної позики.

У коментарі до документа наголошується, що раніше в рамках грудневого рішення банк був докапіталізований на 107 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що збиток «ПриватБанку» в 2016 році становив 135,31 млрд грн, що є найбільшим за всю історію банківської системи.

Зазначимо, що націоналізація «ПриватБанку» збільшила держборг на третину, а міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що в Україні немає підстав для націоналізації банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: