Росія починає поставки коксівного вугілля на окупований Донбас

Читать на русском
Розрахуватися з Росією за поставлене вугілля металургійні підприємства не зможуть, оскільки вони, як і раніше, контролюються українськими олігархами, тому всі розрахунки проходять через Київ.

Влада Росії вирішила безпосередньо поставляти самопроголошеним «ДНР» та «ЛНР» коксівне вугілля, необхідне для виробництва коксу в металургії.

Про це пише газета «Взгляд», передає «Слово і Діло».

Таке рішення ухвалено через проблеми, які стали відчувати заводи, розташовані в «ДНР» та «ЛНР». Їхня робота порушилася в зв'язку із зупинкою поставок російського коксівного вугілля, який транспортувався через контрольовані Києвом території. Зараз це неможливо через блокаду залізничного сполучення.

«У зв'язку з цим у Москві ухвалено рішення в таких умовах, створених Києвом, здійснювати поставки коксівного вугілля на Донбас безпосередньо», – зазначило джерело.

При цьому уточнюється, що розрахуватися з Росією за поставлене безпосередньо вугілля підприємства не зможуть, оскільки вони, як і раніше, контролюються українськими олігархами, тому всі розрахунки проходять через Київ.

«Таким чином, сам Порошенко та інші дають Донбасу сигнал до націоналізації підприємств. Вони просто не залишають донецьким і луганським підприємствам іншого виходу», – пояснило джерело, близьке до керівництва республік.

Як повідомлялося раніше, за підсумками січня-листопада 2016 року видобуток рядового вугілля в Україні збільшився на 1,7% або на 629,7 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 37 млн ​​2,7 тис. тонн.

Українська влада також розширила список товарів, заборонених до ввезення до окупованих районів Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: