Кабмін розробив план приватизації Сєвєродонецької ТЕЦ

Читать на русском
Продавати Сєвєродонецьку ТЕЦ планують шляхом розміщення акцій публічного акціонерного товариства, створеного на базі ДП, двома способами.

Кабінет міністрів розробив план приватизації Сєвєродонецької ТЕЦ. Відповідний проект розпорядження буде розглянутий сьогодні на засіданні урядового комітету з питань економічної політики та паливно-енергетичного комплексу.

Про це йдеться в проекті постанови Кабміну, передає «Слово і Діло».

Згідно з документом, продавати ТЕЦ планують шляхом розміщення акцій публічного акціонерного товариства, створеного на базі ДП, двома способами.

Перший – пільговий продаж 842 265 акцій вартістю 842,265 тис. грн. Частка цього пакета в статутному капіталі становить 0,33%. Планується здійснити протягом трьох місяців із дня затвердження наказу про пільговий продаж акцій.

Другий – продаж пакетів акцій на аукціоні з відкритою пропозицією ціни – 251 830 735 штук вартістю 251 830,735 тис. грн. Частка пакета в статутному капіталі – 99,67%. Терміни розміщення акцій – з 1-го до 3-го кварталу 2017 року.

Україна і Євросоюз оновлюють принципи співпраці в енергетичній сферіУкраїна і Євросоюз підпишуть меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічної співпраці в енергетичній сфері, який покликаний замінити меморандум про співпрацю в сфері енергетики, що діє з 2005 року.

Загальна вартість держмайна в статутному капіталі ТЕЦ становить 252 673 тис. грн, йдеться в розпорядженні.

Кабінет міністрів затвердив план приватизації Криворізької теплоелектроцентралі. Її статутний капітал складе 315 мільйонів. 99,53% акцій підприємства продадуть на аукціоні.

Нагадаємо, що у власності російського бізнесу, пов'язаного з Кремлем, перебувають 39,07% акціонерного капіталу всіх українських обленерго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: