Держстат України оприлюднив суму, яка пішла на закупівлю імпортного газу

Читать на русском
Контрагентами виступили компанії зі Швейцарії, Німеччини, Франції, Великобританії, Польщі, Чехії, Угорщини, Словаччини та низки інших країн.

За даними Державної служби статистики, минулого року Україна імпортувала 10 млрд 904,577 млн ​​куб. м природного газу на суму $2 млрд 190,823 млн.

Контрагентами виступили компанії зі Швейцарії, Німеччини, Франції, Великобританії, Польщі, Чехії, Угорщини, Словаччини та низки інших країн, передає «Слово і Діло» з посиланням на дані Держстату.

Раніше повідомлялося, що НАК «Нафтогаз України» в 2016 році імпортувала близько 8,2 млрд куб. м. газу від 15 європейських постачальників на суму $1,6 млрд. Імпортом займалися 20 підприємств.

Росія визнала, що неспроможна вирішити газове питання з УкраїноюЮридичних можливостей зупинити реверс російського газу з Європи в Україну не існує, оскільки можливість використання газопроводів у реверсному режимі передбачена європейським законодавством.

ПАТ «Укргазвидобування» з минулого тижня, 13-19 лютого, вийшло на щодобовий обсяг видобутку газу 41 млн куб. м на добу.

Нагадаємо, що ВАТ «Газпром» в 2016 році поставило на окупований Донбас майже 2,4 мільярда кубометрів газу, що на 40% більше, ніж у 2015-му.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: