Луценко закликав почати міжнародне переслідування бойовиків «Л/ДНР»

Читать на русском
Україна потребує якнайшвидшого політичного рішення про початок міжнародного кримінального переслідування членів терористичних організацій ДНР і ЛНР. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко.
Юрій Луценко

Україна потребує якнайшвидшого політичного рішення про початок міжнародного кримінального переслідування членів терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Про це генпрокурор Юрій Луценко сказав сьогодні під час спілкування з журналістами, пише «Слово і Діло».

«Ми всі пам'ятаємо загострення ситуації в Авдіївці, всі пам'ятаємо про жертви. Всі випадки дій щодо цивільних осіб Авдіївки кваліфіковані як терористичний акт», – зазначив Луценко.

За його словами, правоохоронці чітко фіксують всі випадки терористичних актів не тільки проти військовослужбовців України, а й проти цивільного населення, а також фіксують всі матеріальні збитки, які завдають терористи як промисловим, так і житловим об'єктам інфраструктури.

Росію необхідно притягнути до відповідальності через ситуацію в Україні – Пенсвіце-президент США Майкл Пенс заявив, що Росію необхідно притягнути до відповідальності через ситуацію в Україні.

«Це меседж для європейських друзів України – ми потребуємо захисту мирного населення від терористичних актів, які щодня відбуваються на території України. Ми потребуємо якнайшвидшого політичного рішення про початок міжнародного кримінального переслідування членів терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», – підкреслив Луценко.

Нагадаємо, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента Росії про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, що постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками. Пізніше в Євросоюзі заявили, що не пускатимуть до себе з «паспортами» «Л/ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: