«Укрзалізниця» скасувала тендерів на 1,5 мільярда гривень

Читать на русском
В системі державних закупівель ProZorro не можна пропонувати товар, дорожчий за визначену замовником очікувану ціну.

ПАТ «Укрзалізниця» скасувало 4 тендери на поставку 1,5 тис. вагонів на загальну суму 1,5 млрд грн через відсутність пропозицій.

Причиною скасування конкурсу вказується відсутність заявок від більш ніж двох претендентів, повідомляється на сайті державних закупівель ProZorro, передає «Слово і Діло».

На 20 лютого було заплановано ще чотири аналогічних закупівлі, однак їх перенесли на 24 лютого в зв'язку з тим, що до них були питання від потенційних учасників, які потребують трохи часу для отримання відповіді замовника.

Анонімний потенційний учасник питав «Укрзалізницю» про можливість зняти обмеження за ціною пропозиції, однак у системі не можна пропонувати товар, дорожчий за визначену замовником очікувану ціну.

Представники компанії відповіли, що не можуть впливати на систему електронних закупівель. Нові торги щодо вантажних вагонів із новою очікуваною вартістю поки не оголошені.

Раніше повідомлялося, що ПАТ «Укрзалізниця» не збирається закуповувати нові зерновози, замість цього в компанії плануються закупівлі лише універсального рухомого складу – критих вагонів і піввагонів.

У результаті блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: