Врожай озимих має всі шанси стати рекордним

Читать на русском

Якщо не буде посухи й пізніх морозів, українські аграрії цілком можуть продемонструвати близьку до рекордної врожайність озимих і в новому сезоні.

За інформацією Міністерства аграрної політики, сходи озимих культур отримані на 6,8 млн га, що становить 95% від загальної посівної площі, з них 82% або 5,6 млн га наразі перебувають у доброму та задовільному стані.

Про це повідомляє «Слово Діло» з посиланням на ShareUAPotential.

«Слід зазначити, що з огляду на рясні опади протягом зими, ми спостерігаємо хороший рівень вологи в ґрунті, що означає практично повну відсутність ризиків для розвитку рослин з точки зору нестачі вологи в березні та першій половині квітня (з цієї точки зору ситуація краща, ніж торік)», – кажуть аналітики ShareUAPotential.

На їхню думку, наразі є два основних ризики для розвитку озимих культур в Україні в новому сезоні: 1) морози після того, як почнеться повноцінний весняний розвиток культур; 2) посуха наприкінці квітня-в травні.

«Якщо цих аномалій не буде, українські аграрії цілком можуть продемонструвати близьку до рекордної врожайність озимих і в новому сезоні», – вважають у компанії.

Темпи зростання врожайності української пшениці за останні 20 років дали приріст у 44%, що вивело нашу країну до трійки світових лідерів – на друге місце після ЄС.

Кабінет міністрів України має намір передбачити на 2018 рік 1 млрд грн на компенсацію частини вартості при купівлі сільгосптехніки українського виробництва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: