ОБСЄ засудила визнання «документів» «Л/ДНР»

Читать на русском
Указ президента РФ про визнання Росією виданих органами влади самопроголошених утворень на Донбасі документів та посвідчень суперечить цілям мирного врегулювання на Донбасі.

Керівництво ОБСЄ рішуче засудило указ президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо визнання на території РФ законними «документів», які були видані на окупованих територіях Донбасу громадянам України та особам без громадянства.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті ОБСЄ, яка була оприлюднена сьогодні, передає «Слово і Діло».

Ватажки «ДНР» та «ЛНР» приїхали до окупованого КримуВатажки терористів ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький прибули до анексованого Криму на запрошення Російської громади.

«Керівники ОБСЄ висловлюють занепокоєння з приводу рішення, яке було ухвалено лідером Російської Федерації. На нашу думку, такі заходи суперечать принципам, які спрямовані на врегулювання ситуації на сході України», – йдеться в повідомленні.

В ОБСЄ наголосили, що документи, які були видані на суверенній території України, можуть бути дійсними лише в тому разі, якщо видавалися за правилами, встановленими міжнародними інституціями.

«Водночас ОБСЄ робить усе необхідне для нормалізації ситуації на Донбасі та збільшення рівня свободи місцевого населення на окупованих територіях. Організація попереджає, що все має виконуватися за принципами ОБСЄ та міжнародних організацій. Всі дії не мають порушувати Мінські домовленості й сприяти вирішенню проблеми», – наголосили в європейській організації.

Раніше учасники блокади Донбасу повідомили про пропозицію Кабміну врегулювати ситуацію.

Нагадаємо, сьогодні на Донбас прибув 60-й «гумконвой» Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: