Помер постпред Росії в ООН Чуркін

Читать на русском
У Нью-Йорку помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ Росії.
Віталій ЧуркінФото: Reuters

У Нью-Йорку помер постійний представник Росії в ООН 64-річний Віталій Чуркін.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ Російської Федерації, пише «Слово і Діло».

«МЗС Росії з глибоким сумом повідомляє, що 20 лютого, за день до свого 65-річчя, в Нью-Йорку раптово помер постійний представник Російської Федерації при ООН Чуркін», – йдеться у повідомленні.

Чуркін був представником Росії при ООН з квітня 2006 року.

Варто зазначити, що Чуркін відомий своїми скандальними висловлюваннями про анексію Криму й конфлікт на Донбасі.

Помер нардеп від «Народного фронту»Помер депутат Верховної Ради від фракції Народний фронт Петро Ванат. Він пройшов в парламент на виборах 2014 року під номером 45 в списку партії.

Так, раніше він на засіданні Генасамблеї ООН заявив, що Крим взагалі не повинен бути в складі України й апелював до положення Статуту ООН про право народів на самовизначення, коли йдеться про «референдум» у Криму.

Також 3 лютого під час засідання Радбезу ООН поспред Росії заявив, що обстріли на Донбасі можуть припинитися, якщо українська влада скористається «політичною альтернативою».

Нагадаємо, у жовтні 2016 року у Донецьку вбито одного з командирів угруповання «ДНР» під псевдонімом «Моторола», а у лютому 2017 року у Донецькій області загинув один з лідерів терористів в «ДНР» під псевдонімом «Гіві».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: