Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт проти командира роти «Беркута» Логвиненка

Читать на русском
Один із районних судів столиці відмовився розглядати по суті обвинувальний акт проти одного з командирів беркутівців.

Солом'янський районний суд Києва відмовився розглядати по суті обвинувальний акт щодо керівника роти «Беркута» Анатолія Логвиненка, обвинуваченого в злочинах проти учасників революції 2013-2014 років, зокрема в нападах на активістів «Автомайдану» 23 січня 2014 року в Кріпосному провулку в Києві, й повернув справу слідчим Генеральної прокуратури.

Цю інформацію підтвердив прокурор у справі Олександр Янушевич, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Тиждень».

Таке рішення ухвалила сьогодні, 20 лютого, суддя Солом'янського суду Олена Курова.

«Сторона захисту заявила клопотання, навела низку підстав, з яких вони вважають, що обвинувальний акт і реєстр, доданий до нього, не відповідають закону. Суддя визнала це клопотання обґрунтованим, і тому повернула. Зараз я не маю на руках ухвали, й які саме доводи адвокатів вона взяла до уваги, я не можу сказати й не можу судити», – зазначив Янушевич.

За його словами, прокуратура оскаржить це рішення суду.

«У будь-якому разі ми оскаржимо це рішення, але по пунктах сказати, які доводи, не можемо. Повний текст ухвали буде за два дні», – додав прокурор.

Крім того, в Солом'янському суді на розгляді перебуває ще один обвинувальний акт щодо заступника Логвиненка та ще сімох його підлеглих.

«Мало вирішуватися питання про об’єднання цих двох актів, але тепер воно вже не актуальне. Тепер вона (Курова – Ред.), напевно, поверне його судді, якому вперше прийшов цей акт. Це питання підвішене», – зазначив Янушевич.

Нагадаємо, ГПУ висунула «беркутівцям» звинувачення в убивстві.

Раніше Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду підтримати зміни до закону про заочне засудження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: