Очільник МЕРТ озвучив плани приватизації на поточний рік

Читать на русском
У МЕРТ також підготували законопроект, який удосконалить процес приватизації – спростить кваліфікацію активів і визначить порядок формування переліку об'єктів на приватизацію.

У поточному році Україна в рамках приватизаційної кампанії планує продати близько 100 підприємств.

Про це повідомив в інтерв'ю УНІАН перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, передає «Слово і Діло».

«Цьогоріч продажу підлягають понад 100 компаній, і зараз ми з Фондом держмайна готуємо оновлений перелік об'єктів. Крім того, вже підготували законопроект, який удосконалить процес приватизації – спростить кваліфікацію активів і визначить порядок формування переліку об'єктів на приватизацію. Незабаром плануємо внести цей законопроект до парламенту», – зазначив Кубів.

Він також висловив надію, що невдача з продажем наприкінці 2016 року одного з основних активів країни – Одеського припортового заводу – не матиме впливу на процес приватизації загалом.

«Ключовою проблемою, яка шкодить успіху приватизації ОПЗ, є наявність боргу перед Group DF, збільшення заборгованості підприємства за енергоресурси та збитковість діяльності. Існує й несприятлива кон'юнктура цін на ринку мінеральних добрив. Причому прогнози невтішні. Тому аукціон минулого року не відбувся, хоча до підготовки приватизації заводу залучали визнані міжнародні організації – інвестиційний банк UBS, EY, Baker & McKenzie», – сказав віце-прем'єр.

Приватизація в 2016 році не принесла до Бюджету й 200 мільйонів гривень – ФДМУДержавний бюджет поповнився всього на 188,9 млн грн від приватизації за підсумками 2016 року, однак це на 24,8% більше, ніж у 2015 році.

Раніше ФДМ України оприлюднив на відомчому сайті орієнтовний перелік об'єктів державної власності груп А, Д, Ж, які будуть пропонуватися до продажу в 2017 році.

Нагадаємо, що ФДМУ вчергове оголосив продаж державних пакетів акцій стратегічних для української економіки підприємств у 2017 році.

«Слово і Діло» зафіксувало 44 обіцянки першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, 25 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 57%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: