Віялових відключень в Україні поки не було – Міненерго

Читать на русском
Відключення електроенергії може бути пов'язане з технічним станом розподільних мереж. У майбутньому в Україні не виключені віялові відключення світла.

Відключення світла в окремих містах України не пов'язані з роботою об'єднаної енергосистеми країни.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик у неділю, 19 лютого, в ефірі програми «Факти тижня. 100 хвилин з Оксаною Соколовою», передає «Слово і Діло».

Віялові відключення: чому формула «Роттердам+» не поліпшила ситуацію в енергетиціВ Україні вже понад півроку ціноутворення електроенергії прив'язане до індексу API 2 на вугілля в портах Нідерландів і вартості його доставки в Україну. Незважаючи на реформаторський запал, Кабмін із завидною постійністю вже третій рік поспіль запроваджує режим надзвичайних заходів в українській енергетиці.

«Якщо зараз є випадки відключення електроенергії, це не пов'язано з роботою об'єднаної енергосистеми, це пояснюється технічним станом розподільних мереж і до загальної генерації не має стосунку», – сказав Насалик.

Однак міністр не виключив можливість віялових відключень у разі погіршення ситуації.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що віялові відключення електроенергії застосують лише в крайньому разі.

Нагадаємо, в «Київенерго» закликали відмовитися від терміна «віялові відключення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: