Україна представила концепцію ударного вертольота КТ-112 – фото

Читать на русском

Нова модифікація КТ-112УД є покращеною версією вертольота КТ-112 Кадет розробки КБ Вертикаль.

Державна зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма «Укрінмаш», що входить до складу концерну «Укроборонпром», представила концепт нового легкого ударного вертольота КТ-112.

Про це повідомляє портал новин на тему військової техніки defence-blog, передає «Слово і Діло».

На стенді концерну «Укроборонпром» на міжнародній виставці IDEX 2017 в Абу-Дабі був представлений макет нового багатофункціонального ударного вертольота КТ-112УД. Модель із протитанковим ракетним комплексом «Бар'єр-В» і ракетами класу повітря-повітря для ураження повітряних цілей типу інших вертольотів або безпілотних літальних апаратів.

Нова модифікація КТ-112УД є покращеною версією вертольота КТ-112 «Кадет» розробки КБ «Вертикаль». Новий вертоліт буде оснащений двома двигунами Rotax 914 потужністю в 115 к. с., що дозволить розвивати максимальну швидкість у 200 км/ч.

При повній злітній масі в 1 тонну вертоліт КТ-112УД буде здатний нести комплекс керованого протитанкового озброєння типу «Бар'єр-В» і ракети класу повітря-повітря. Вертоліт також буде оснащуватися кулеметом 7,62 мм.

У Міноборони розповіли про плани модернізації та закупівлі технікиМіністерство оборони України має намір в 2017 році модернізувати 60 військових літаків і вертольотів.

Застосування гіростабілізованої платформи з тепловізором і каналом управління протитанковими ракетами дозволяє застосовувати вертоліт для ураження нерухомих і рухомих сучасних броньованих цілей, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, в тому числі з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, танків у окопі, легкоброньованих об'єктів і вертольотів.

«Мотор Січ» анонсувала випуск «вертольота майбутнього» вже в 2017 році.

Як повідомлялося раніше, українська приватна компанія Softex-Aero вперше публічно продемонструвала свій новий високошвидкісний вертоліт VV-2 в рамках міжнародного авіасалону Iran Air Show 2016, який проходив на острові Кіш в Ірані з 16 до 19 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: