У Мінську дві тисячі людей мітингували проти «податку на дармоїдів»

Читать на русском
У Мінську понад 2 тисячі білорусів протестували проти так званого податку на дармоїдів. Протестуючі спалили кілька листів щастя від податківців біля будівлі Міністерства з податків і зборів.

У центрі Мінська понад 2 тисячі білорусів протестували проти так званого «податку на дармоїдів».

Про це пише місцеве видання «Наша Ніва», повідомляє «Слово і Діло».

Акція відбулася під гаслами «Дуля вам, а не податок», «Головний дармоїд – президент», «Дармоїди всіх країн, єднайтеся!». Міліція не перешкоджала учасникам не узгодженого з владою маршу.

Протестуючі пройшли по проспекту Незалежності від Жовтневої площі до будівлі Міністерства з податків і зборів. Там пройшов короткий мітинг, під час якого були спалені кілька «листів щастя» від податківців.

У Мінську затримали українського журналістаВночі в Мінську міліція затримала журналіста Громадського ТБ Донбасу Віталія Сизова, який приїхав, щоб зробити репортаж про засідання Тристоронньої контактної групи.

Відзначимо, що президент Олександр Лукашенко у квітні 2015 року підписав Декрет №3. Згідно з цим документом громадяни Білорусі, які постійно проживають на території країни іноземні громадяни та особи без громадянства, які не брали участі у фінансуванні державних витрат або брали участь у фінансуванні менше 183 календарних днів на рік, повинні сплатити збір у 20 базових величин – близько 230 євро в еквіваленті.

Як покарання за відмову запропонований додатковий штраф або адміністративний арешт. За офіційною статистикою, в Білорусі в 2016 році було 43 тисячі безробітних. При цьому на біржу праці за роботою зверталися 239 тисяч чоловік.

Нагадаємо, нещодавно в Мінську до райвідділку доставили українського письменника Сергія Жадана, де поставили штамп про заборону в'їзду на до Білорусі. У той же день йому скасували заборону на в'їзд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: