Обвинувачений у вбивстві патрульних у Дніпрі відмовився давати свідчення у суді

Читать на русском
Обвинувачений у вбивстві патрульних поліцейських у Дніпрі екс-боєць колишнього підрозділу Торнадо Олександр Пугачов відмовився давати свідчення на засіданні у Центральному районному суді міста.
Олександр ПугачовФото: УНІАН

Обвинувачений у вбивстві патрульних поліцейських у Дніпрі екс-боєць колишнього підрозділу «Торнадо» Олександр Пугачов відмовився давати свідчення на засіданні у Центральному районному суді міста, де розглядають справу.

Про це пише «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

Олександр Пугачов зазначив, що право на відмову давати свідчення у суді передбачає стаття 63 Конституції України.

На судовому засіданні у п’ятницю обвинувачений подав клопотання щодо умов перебування його у залі суду – упродовж двох засідань він перебуває у спеціальній металевій клітці зі склом. За словами адвоката обвинуваченого Артема Ходюша, його підзахисний невдоволений умовами утримання у залі суду під час процесу – у металевій клітці, це «принижує його честь і гідність». За словами адвоката, таке утримання «суперечить нормам конвенції прав людини» і не дає можливості адвокату спілкуватися з клієнтом.

Однак судді, порадившись, це клопотання відхилили.

Водночас мати загиблої патрульної поліцейської Ольги Макаренко Надія заявила, що подала позов проти обвинуваченого з вимогою компенсації моральних збитків через загибель її дочки. Вона також зазначила, що домагатиметься довічного ув’язнення для підсудного.

Обвинувачений, як і раніше, провини не визнає.

Оприлюднили відео з нагрудної камери вбитого в Дніпрі поліцейськогоУ мережі з'явилися трагічні кадри з нагрудної камери патрульного поліцейського Артема Кутушева, який загинув у сутичці зі злочинцем.

Наступне судове засідання заплановане на 3 березня. Суд розпочне заслуховувати потерпілих.

Нагадаємо, 25 вересня о 10 ранку в Дніпрі злочинець застрелив поліцейського і поранив його напарницю, яка від отриманих травм померла в лікарні.

Невдовзі правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві.

Підозрюваний Олександр Пугачов, за даними поліції, перебував у розшуку за викрадення та зґвалтування людей і створення злочинної організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: