Генсек ООН відзначив необхідність реформування організації

Читать на русском
Для протистояння наявним світовим викликам у вигляді політичних криз, тероризму і воєн слід провести докорінну реформу ООН.

Для протистояння наявним світовим викликам у вигляді політичних криз, тероризму і воєн слід провести корінну реформу Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Про це заявив під час Мюнхенської конференції з безпеки Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Експерт: ООН сьогодні не в змозі дати адекватну відповідь на глобальні викликиСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова пояснив, чому ООН втратила вплив на вирішення глобальних конфліктів.

«Наші структури недостатньо дієздатні», - заявив Гутерріш.

На його думку, в майбутньому ООН знадобиться більше гнучкості, простіші та швидші процедури, а також більше прозорості.

Він зазначив, що ці чинники є важливими для запобігання кризам та війнам, а також для їхнього завершення.

«Ми дуже подрібнені, нам слід краще координувати свої дії, а також потрібні незалежні оцінки, чи здатні ми досягати своїх цілей», - підкреслив Гутерриша.

Зіткнення на Донбасі небезпечні екологічними наслідками – ООНЗаступник генерального секретаря ООН попереджає про екологічні наслідки зіткнень на Донбасі.

Генсек ООН переконаний, що лише завдяки добрим відносинам між країнами можна подолати значні та пов’язані між собою проблеми, як-от зміна клімату, нестача води та криза біженців.

Нагадаємо, в Організації Об'єднаних Націй в Женеві створюється новий підрозділ для підготовки розслідування військових злочинів у Сирії.

Раніше ООН прийняла резолюцію, ініційовану Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: