Суд залишив в силі санкції проти Нацради «Радіо Вести»

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні вимог радіо Вести до Національної ради про скасування санкції.

Окружний адміністративний суд Києва залишив в силі санкції проти Нацради ТОВ «ТРК «Дивосвіт» (Радіо Вести).

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє член Нацради Сергій Костинський, передає «Слово і Діло».

«Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні вимог ТОВ «ТРК «Дивосвіт» (ВЕСТИ РАДІО) до Національної ради про скасування рішення про застосування санкції «попередження» від 24 листопада минулого року», - написав Костинський.

На окупований Крим почали транслювати українське радіоІз Чонгара на анексований Російською Федерацією півострів Крим почали транслювати українське радіо.

Він нагадав, що наприкінці минулого року Нацрада застосувала санкцію за грубі і зневажливі висловлювання Тетяни Монтян в ефірі «Радіо Вести» на адресу Героїв Революції Гідності. Ведучий радіостанції не відреагував на нецензурну лайку і, тим самим, порушив журналістські стандарти, зазначив член Нацради.

«Таким чином, жодна з чотирьох санкцій, які Національна рада застосував до «Вести Радіо» протягом двох останніх років, не була скасована в судовому порядку», - написав Костинський.

Сьогодні повідомлялося, що Львівський суд намагається заблокувати прийняття рішення Національною радою з питань телерадіомовлення про подальшу роботу «Радіо Вести»(ТОВ ТРК «Дивосвіт»). Відповідне рішення суд ухвалив 16 лютого, в день засідання Нацради, на якому повинні були розглянути питання продовження ліцензії «Радіо Вести».

У рішенні, крім задоволення вимог позивача, є пункт про те, що Нацраді забороняється приймати рішення щодо ліцензування «Радіо Вести».

Заступник голови Нацради Уляна Фещук заявила, що регулятор відклав розгляд заяви мовника, але має намір оскаржити судове рішення.

Нагадаємо, раніше вісім радіостанцій оштрафували за ігнорування українських квот.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: