Депутати звернулися до КС з приводу скасування мораторію на продаж землі

Читать на русском
У перший місяць після звернення КС має вирішити питання про відкриття судового провадження, за два наступних місяці вибирається доповідач у суді, три місяці розглядається справа.

Звернення до Конституційного суду (КС) щодо скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення направлено за підписом 55 народних депутатів.

«Конституційний суд може зняти мораторій, і ми отримаємо найбільш економічно вільний ринок серед усіх можливих варіантів. Це може статися через півроку згідно з рeгламeнтом Конституційного суду», – сказав народний депутат Олексій Мушак (фракція «Блоку Петра Порошенка») на прес-конференції в Києві в п'ятницю, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, депутатське звернення направлено до Конституційного суду 16 лютого.

В перший місяць після звернення КС має вирішити питання про відкриття судового провадження, за два наступних місяці вибирається доповідач у суді, три місяці розглядається справа.

«На осінь можемо вийти із зeмeльним ринком бeз будь-яких обмежень», – додав він.

Як повідомлялося раніше, Мушак зареєстрував у Раді законопроект №5535 «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Документом пропонується поетапне відкриття ринку землі та скасування мораторію з 1 липня 2017 року. При цьому передбачаються запобіжні заходи та граничні обмеження мінімального рівня ціни й максимальної кількості гектарів у власності фізичних та юридичних осіб. Іноземці та особи без громадянства до 2030 року не зможуть купувати українську землю сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, що економіка України щорічно недоотримує $3,3 млрд в результаті дії мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Закон про продовження до кінця 2017 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення оприлюднений 1 листопада 2016 року.

«Слово і Діло» зафіксувало 20 обіцянок народного депутата України Олексія Мушака, 5 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 25%. Із повним переліком обіцянок депутата можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: