«Укрзалізниця» відмовилася від закупівлі зерновозів

Читать на русском
У 2016 році виробники зерна зіткнулися з гострим дефіцитом зерновозів, заявки на відвантаження перевищували кількість вагонів, через що почалися проблеми в експорті продукції.

ПАТ «Укрзалізниця» не збирається закуповувати нові зерновози, замість цього в компанії плануються закупівлі лише універсального рухомого складу – критих вагонів і напіввагонів.

Про це заявив Андрій Мірошніков, заступник начальника філії «Центру транспортної логістики» «Укрзалізниці» під час конференції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на elevatorist.

«У 2017 році закупівель зерновозів не буде. Компанія зосередиться на придбанні універсальних рядів рухомого складу. Йдеться про напіввагони, а також частково про закупівлі критих вагонів. Зерновози ми поки закуповувати не збираємося», – підкреслив Мірошников.

Також він заявив, що в поточному році парк зерновозів буде стрімко скорочуватися – його зменшать за рахунок старіння вагонів.

Нагадаємо, що зношування зерновозів в Україні перевищує 90%. Минулого року виробники зерна зіткнулися з гострим дефіцитом зерновозів, а заявки на відвантаження перевищували кількість вагонів, через що почалися проблеми в експорті продукції.

Як повідомлялося раніше, аграрії готові будувати вагони для залізничних перевезень своїх вантажів самостійно за умови, що «Укрзалізниця» надасть їм 30% знижки на тариф.

Раніше в Мінагропроді заявляли, що спостерігається дефіцит рухомого складу оператора залізниць ПАТ «Укрзалізниця» в перевезенні зерна через стійке зростання врожаю зернових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: