РНБО заборонила експорт антрациту з окупованого Донбасу

Читать на русском
Кам'яне вугілля антрацитової групи РНБО заборонила вивозити на експорт до припинення кризи в енергетиці України.

Рада національної безпеки і оборони в своєму рішенні від 16 лютого тимчасово заборонила експорт антрациту, видобутого на окупованій території Донбасу.

Про це йдеться в документі «Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичної безпеки України та посилення захисту критичної інфраструктури», передає «Слово і Діло».

«Забезпечити тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, припинення експорту з України вугілля кам'яного марки антрацит», – йдеться в пункті 6 рішення РНБО.

У «Центренерго» розповіли, коли на Трипільській ТЕС закінчиться вугілля через блокадуЗапасів вугілля на Трипільській ТЕС вистачить до початку квітня під час роботи поточним складом обладнання.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ТОВ «Гірничо-збагачувальна фабрика «Центральна», зареєстрована в окупованому місті Антрацит, в травні 2016 року почала відвантажувати на експорт вугілля-антрацит, отримавши відповідну ліцензію в української влади.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергетичній системі України.

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що блокада поставок вугілля з окупованого Донбасу потрібна РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: