Прем’єр Чорногорії закликає Росію припинити дестабілізацію його країни

Читать на русском
Чорногорський прем’єр-міністр Душко Маркович закликає Росію та її союзників у Чорногорії припинити дестабілізацію країни.
Душко Маркович

Чорногорський прем’єр-міністр Душко Маркович закликає Росію та її союзників у Чорногорії припинити дестабілізацію країни.

Про це він заявив після того, як проросійські партії в Чорногорії розкритикували заклик спеціального прокурора до парламенту скасувати імунітет двох опозиційних лідерів, пише «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор заявив, що Андрія Мандича та Мілана Кнезевича, лідерів проросійського «Демократичного фронту», який протистоїть членству країни в НАТО, підозрюють у створенні кримінальної організації та діях, спрямованих проти конституційного ладу й безпеки Чорногорії.

Прокурор Міловой Катнич зробив запит, щоб Мандича та Кнезевича могли затримати й посадити на лаву підсудних.

У Чорногорії заперечують будь-яку бізнесову діяльність сина ЯнуковичаСин колишнього президента України Олександр Янукович, що входить до санкційного списку Євросоюзу не проводив у Чорногорії бізнес-оборудок.

13 лютого парламентська комісія підтримала прохання спеціального прокурора щодо зняття з них імунітету. 15 лютого за це має голосувати парламент країни. Мандич і Кнезевич заперечують провину й називають звинувачення «фікцією».

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Чорногорії заарештували близько 20 людей у зв’язку з підозрою в спробі державного перевороту. Більшість із них є сербськими націоналістами. Росія заперечує причетність, але активно підтримує місцеві групи, які виступають проти вступу Чорногорії до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: