Індія встановила рекорд, запустивши в космос одразу 104 супутники

Читать на русском
Індія встановила світовий рекорд за кількістю супутників, запущених за допомогою однієї ракети, відправивши в космос 104 супутники.
Фото: АР

Індія встановила світовий рекорд за кількістю супутників, запущених за допомогою однієї ракети, відправивши в космос 104 супутники.

Про це пише ВВС, повідомляє «Слово і Діло».

Всі супутники, крім трьох, виготовлені в інших країнах, 96 із них належать американським компаніям. Ідеться про супутники невеликих розмірів.

Запуск ракети із супутником був здійснений із космічного центру імені Сатіша Дхавана, розташованого на острові Шріхарікота в Бенгальській затоці на сході країни.

За словами експертів, цей запуск можна назвати історичним не лише за кількістю супутників, а й тому, що Індія заявляла про свої амбіції стати ключовим гравцем на ринку космічних досліджень.

Гройсман створить робочу групу для оцінки стану космічної галузі УкраїниКабінет міністрів України створює спеціальну робочу групу для аналізу ситуації в космічній галузі та вироблення механізмів підвищення ефективності її управління.

На борту ракети, зокрема, є індійський картографічний супутник, здатний робити знімки з космосу дуже високої якості. Можливо, він буде використаний для спостереження за конфліктом у Кашмірі.

Цьогоріч уряд Індії істотно збільшив бюджет своєї космічної програми й навіть повідомив про плани відправити місію на Венеру.

Нагадаємо, рекорд за кількістю супутників, запущених у космос за один раз, належить Росії, яка змогла запустити 37 супутників у 2014 році. США вдавалося запустити 29 супутників за один раз.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що КНР у 2017 році відправить на місяць космічний апарат, який має зібрати й передати на землю проби місячного ґрунту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: