ОБСЄ не справляється зі своїми завданнями – Безсмертний

Читать на русском
Колишній представник України в мінській контактній групі Роман Безсмертний вважає, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не здатна впоратися з безпекою в Європі.
Роман Безсмертний

Колишній представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний вважає, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не здатна впоратися з безпекою в Європі.

Про це він заявив у ефірі UMN, передає «Слово і Діло».

«Очевидно, що ОБСЄ не дає ради з питанням безпеки на європейському континенті. І тут дуже важливий діалог України з австрійським керывництвом і певні ініціативи щодо того, які потрібні зміни в системі безпеки ОБСЄ для того, щоб організація була дієвою», – розповів Безсмертний.

Він вважає, що це важливо, оскільки після певних політичних подій «нормандська четвірка» має проблеми.

ОБСЄ відмовляється відправляти збройну місію на ДонбасНовий голова ОБСЄ Себастіан Курц повідомив, що військова місія на Донбасі навряд чи з'явиться через недостатню підтримку країн-учасниць.

Безсмертний наголосив, що спостерігачі ОБСЄ не відповідають на запитання, хто почав стріляти на Донбасі, коли моніторять ситуацію.

«Я кажу про повну імпотентність ОБСЄ як структури, яка має відповідати за безпеку на європейському континенті», – заявив він.

Нагадаємо, що проросійські бойовики в зоні АТО здійснили попереджувальні постріли, коли ОБСЄ знайшла їхній танк. Раніше повідомлялося, що заступник голови місії ОБСЄ збирався зустрітися з ватажками «ДНР» та «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: