ЄБРР створив в Україні вагонну компанію

Читать на русском
Була створена дочірня компанія Crea I UA LLC, яка є власником вагонів, і поки 2387 вагонів працюватимуть безпосередньо на ЄБРР.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) створив в Україні компанію Crea I UA LLC, якій передав в управління власні вагони.

Йдеться про вагони, які банк відсудив у приватного залізничного оператора «Інтерлізінвест», що не виконав зобов'язання з обслуговування кредиту, повідомив у інтерв'ю порталу ЦТС старший банкір ЄБРР Марк Магалецький, передає «Слово і Діло».

«Була створена дочірня компанія, яка є власником вагонів, і поки вагони будуть працювати безпосередньо на нас. 2387 вагонів – цим парком ми фактично увійшли до топ-5 найбільших приватних власників вагонного парку в Україні», – сказав Магалецький.

Також старший банкір уточнив, що це непрофільний вид діяльності для ЄБРР, тому з часом планується вийти з проекту.

«Ми будемо залучати професійні компанії для оперування вагонами, але в перспективі плануємо їх продати. Зараз для цього не дуже хороша кон'юнктура ринку. Тому наразі наше завдання – повністю забезпечити контроль над активами, запустити їх у роботу і в перспективі шукати можливості для продажу ... Це не наш бізнес, кожен має займатися своєю справою», – сказав Магалецький.

Нагадаємо, що українська промислова компанія «Інтерпайп» поставила першу партію залізничних коліс Saudi Railways Organization, національному оператору залізниць Саудівської Аравії.

Як повідомлялося раніше, за 12 місяців 2016 року «Одеською залізницею» було виявлено та оформлено технічними актами 1291 пошкоджений вагон, що потребує ремонту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: