Кабмін затвердив компенсацію аграріям

Читать на русском
Ухвалені рішення припускають підвищення рівня локалізації в 2018 році до 45 відсотків, в 2019 році – до 55 відсотків і в 2020 році – до 60 відсотків.

Аграрії з 2017 року будуть отримувати через банки часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки в розмірі 15% її вартості за умови, що рівень локалізації виробництва цієї техніки в Україні перевищує 35%.

Відповідні постанови Кабінет міністрів затвердив у вівторок, передає «Слово і Діло».

«Хочемо досягти, щоб рівень локалізації українських підприємств сільскогосподарської техніки до 2020 року досяг 60%», – повідомив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, представляючи документи на засіданні.

Він уточнив, що ухвалені рішення припускають підвищення рівня локалізації в 2018 році до 45%, в 2019 році – до 55% і в 2020 році – до 60%.

Іран налагоджує імпорт товарів із Херсонської областіМіж Іраном і керівництвом Херсонської області ведуться переговори про залучення додаткових інвестицій і налагодження експортних перевезень товарів до Ірану.

Міністр нагадав, що ухвалене наприкінці минулого року законодавство виділяє в поточному році на таку часткову компенсацію 0,1% вартості валової продукції сільського господарства, що складе близько 550 млн грн.

За його словами, наступного року ця сума збільшиться до 0,15% або близько 900 млн грн, а в 2019 році досягне 0,2% й перевищить 1 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, Україна і Білорусь планують організувати низку спільних виробництв, в тому числі в сільськогосподарському машинобудуванні, наприклад, спільно з холдингом «Гомельмаш».

Нагадаємо, Харківський тракторний завод відновлює свою роботу після багаторічного простою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: